niedziela, 24 lipca 2011

Faszerowane Buraki

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   Faszerowane Buraki   
Przygotowujemy:
-Kilka w miarę dużych buraków ugotowanych na parze i wystudzonych.
- Seler Konserwowy
- Startą kalarepę  - podsmażona (odrobina)
- Ugotowana, pokrojona w kostkę marchewka
- Ugotowany, podsmażony kalafior
- podsmażone pieczarki
- podsmażona cebulka
- pieprz ziołowy, chili, rozkruszony słodzik (jedna tabletka), koperek, czosnek.
-z wierzchu dodałam odrobinę musztardy (3 kcal?)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cały farsz mieszamy. 
Wydrążamy buraka. - Powinna powstać z niego miseczka.
Na patelni podsmażamy:
cebulkę, pieczarki, i wcześniej ugotowanego kalafiora.
Osobno podsmażamy startą kalarepę.
Kalarepa służy tylko do dekoracji i lekkiego posmaku. Łączymy i wkładamy do buraka.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Cały przepis to warzywa tak więc kalorii nie wliczam.
SMACZNEGO!
Można podać z sosem chili lub musztardą. : )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 komentarze:

olcia pisze...

a na jakiej jestes diecie? ile dziennie jesz kcal? ile na obiad na sniadanie i kolacjem, tzn ile jadlas zanim osiagnelas taki sukces?

Anonimowy pisze...

A długo już stosujesz tą zdrową dietę?

emily pisze...

na żadnej diecie. Dieta jak dieta, gotuje co lubię.
;3