piątek, 7 października 2011


Czekoladowy Budyń z pastą fasolową oraz
Czekoladowo-waniliowymi chmurkami i daktylami. (130 kcal)
Przygotowujemy:
1. Pięć suszonych daktyli (~40/45kcal)
2. Czekoladowy pudding z Lidla (50kcal)
3. Słodką pastę z fasoli Azuki.
4. Dwa na sztywno ubite białka z 1/2łyżeczki Kakao i słodzikiem. (40kcal)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowujemy pudding (połowę) z 15 tabletkami słodzika. Dodajemy 4 pokrojone na drobno daktyle.
2. Odstawiamy do wystygnięcia. 
3. Ubijamy na sztywno białka, dodajemy około 10 tabletek słodzika i pół łyżeczki odtłuszczonego kakao.
4.  Na środek puddingu nakładamy pastę fasolową i urządzamy jej koronację w postaci daktyla. :)
4. Na brzegach dekorujemy białkami.
CYNAMONOWY MUS Z JABŁEK Z CZEKOLADOWĄ CHMURKĄ
I SŁODKĄ PASTĄ FASOLOWĄ. (40kcal)
Przygotowujemy:
1. Mus z jabłek (3 jabłka, łyżka cynamonu, słodzik-zmielone blenderem)
2. Słodką pastę fasolową.
3. Dwa na sztywno ubite białka z 1/2łyżeczki Kakao i słodzikiem. (40kcal)
 Waniliowy Pudding z pastą fasolową i czekoladowymi chmurkami. (90 kcal)
Przygotowujemy:
1. Dwa na sztywno ubite białka z 1/2łyżeczki Kakao i słodzikiem. (40kcal)
2. Pudding waniliowy z lidla (połowa 50kcal)
3. Pastę fasolową.
Sposób przygotowania:
1. Przygotowujemy pudding (połowę) z 15 tabletkami słodzika. 
2. Odstawiamy do lodówki by wystygł.
3. Na środek wykładamy pastę a po bokach czekoladowe chmurki.
 OWSIANKA CURRY Z KURCZAKIEM I SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM. (135 kcal)
Przygotowujemy:
1. 30g owsianki (105kcal)
2. Przyprawy: curry, kurkumę, pieprz.
3. Słodzik.
4. Ugotowaną marchew.
5. Ugotowaną pietruszkę i seler.
6. Sos słodko-kwaśny (30kcal) (dwie łyżki)
7. Kawałek piersi z kurczaka (według uznania)
8. Kilka grzybów mun lub pieczarek.
Sposób przygotowania:
1. W garnku gotujemy seler, marchew i pietruszkę aż zrobią się miękkie.
2. Do wody dodajemy przyprawy i 1 lub 2 tabletki słodzika.
3. Wrzucamy pokrojoną pierś z kurczaka i grzyby.
4. Gotujemy owsiankę (nie zwykłe płatki owsiane.. kupuję 500g zmielonych (minuta gotowania i gotowe)
5. Owsiankę polewamy sosem słodko kwaśnym.
 DYNIOWA OWSIANKA (70kcal)
Przygotowujemy:
1. 20g owsianki (zmielonych płatków)
2. Ugotowaną i zblenderowaną dynię (ze słodzikiem.)
3. Słodzik
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy owsiankę tak, by nie była wodnista (musi powstać zwarta konsystencja) (ze słodzikiem)
2. Wrzucamy dynię do owsianki i chwilkę gotujemy (mieszając)
3. Odstawiamy do wystygnięcia (wówczas gęstnieje)

DESER Z MNÓSTWEM DODATKÓW. 
(148 kcal)
Przygotowujemy:
1. Serek homogenizowany naturalny (49kcal/135g)
2. Dwa ubite na sztywno białka ze słodzikiem(10tabletek) (34kcal)
3. Aromat (smak według gustu)
4. Suszony ananas - kolorowe kawałki.
5. Suszona papaja.
6. Suszone daktyle.
7. Suszone morele, brzoskwinie i truskawki.
8. Pistacje (drobno pokrojone)
9. Granulowane otręby (porzeczkowe) (20g/65kcal)
10. Rodzynki ( u mnie trzy różne rodzaje)
11. Suszone śliwki i figi.
12. Ugotowana i pokrojona dynia.
Sposób przygotowania:
1. Serek homogenizowany mieszamy z ubitymi białkami, rozkruszonym słodzikiem (10/15tabletek) i aromatem. 
2. Dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. : )

1 komentarz:

Olcia pisze...

ja rozumiem ze zamiast tej pasty, to moge dodac po prostu slodzik?
i nigdy nie wpadlabym na to ze owsianke z kurczakiem :D pycha musi byc. a to z dynia :D a chmurka kakaowa :D jej.. i jakiego slodkiego masz laptopa :D ;)
pozdrawiam dzieki za przepis